Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - kinhsh1

Σελίδες: [1] 2 3
1
  Στο θέμα της υγείας λόγω καραντίνας ο κορωνοιός δεν μπορεί να εξαπλωθεί τωρα πια. Οτι θα συμβαίνει θα συμβαίνει απο ανθρώπους που ήδη έχουν κολλήσει εδω και 10 μέρες. Αυτή τη στιγμή έχει υπάρξει η κορύφωση σε κολλημένους ανθρώπους που όμως ειτε δεν έχουν συμπτώματα είτε έχουν αστεία συμπτώματα. Ετσι διαχείρηση θα γίνει απο δώ και πέρα για οποιον απο τους πολλούς εμφανίσει σοβαρή ασθένεια . Αυτό πιστεύω μέχρι 10 Απριλίου θα έχει τελειώσει. Αλλα εκτιμώ οτι την καραντίνα μπορούν να την συνεχίσουν μέχρι 20-30 Μαίου για σιγουριά.
  Στα οικονομικά οι κυβερνήσεις ηδη ρίχνουν χρήματα ,για να μη πέσει πολύ η οικονομία ,αυτό το χρήμα είναι αέρας κοπανιστός ,αλλα δεν παύει να έχει αξία γιατί και αυτοί που θέλουν να πουλήσουν κάτι δεν βρίσκουν διαφορετικά ενδιαφερόμενους. Ετσι αμα τελειώσει η επιδημία η ζωή θα βρεί γρήγορα τον ρυθμό της.Γιατί σήμερα οι οικονομίες των αναπτυγμένων χωρών είναι οικονομίες υπηρεσιών και δεν μπορούν τα κράτη να τις αφήσουν να πέσουν.Οι ΗΠΑ που διοικούν τον κοσμο ξεκινάνε ρίχνουν πολλά χρήματα που αυτά διαχέονται σε όλες τις χώρες,ολα με συννενοηση μεταξύ των χωρών γίνονται ΔΝΤ,G7,G20 .
   Eνα πράγμα που διδάχθηκα αυτές τις μέρες είναι οτι τα κανάλια για λόγους τηλεθέασης δημιουργούν κλίμα πανικού και είναι κρίμα γιατί συμπεριφέρονται έτσι.

2
  Oχι drioannis τίποτα δεν θα έρθει,λιγη φτώχεια εντάξει, διπλασιασμός απο αυτά που βλέπουμε τώρα στο θέμα της υγείας ναί αλλα όχι τιποτα περισσότερο. Δεν ξέρω τι έχεις διαβάσει ,ούτε και με νοιάζει γιατί θα πέσουν έξω.

3
     Βάζω μία νέα θεωρία να δω τι μπορεί να δώσει και αυτή. Ας πούμε οτι στις 16 Φεβρουαρίου 10 μέρες πρίν απο τις 26 Φεβρουαρίου που είχαμε ένα καταγεγραμμένο κρούσμα είχαν κολλήσει 10 άτομα και οχι 1 . Αυτοί οι 10 με λόγο διασποράς εστω 2,1 μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου κάνουν 7943 ατομα είχαν κολλήσει.
Ας πούμε οτι μέχρι 10 Μαρτίου αυτοί διέσπειραν με λόγο 1,6 λόγω οτι ο κόσμος άρχισε να προσέχει μας κάνει 2235700 άτομα είχαν κολλήσει
Μέχρι τις 13 Μαρτίου εστω ο λόγος εξάπλωσης επεσε στο 1,1                                                             κάνει  2507196
Μέχρι τις  17 Μαρτίου                                                                                                                κάνει       4571782
  Μέχρι τις 22 Μαρτίου κάνει                                                                                                                     5531856 άτομα είχαν κολλήσει
Μετά εφαρμόζονται τα μέτρα κλεισίματος στο σπίτι και εστω πέφτει ο λογος εξάπλωσης στο 0,9  στις 31 Μαρτίου 2381283 άτομα να φέρουν τον ιο
  Στις 15 Απριλίου   κάνει                                                                                                                                130912
  Στις 30 Απριλίου κάνει    με καραντίνα οπως τώρα                                                                                             7197 άτομα
   
 Δηλαδή το συμπέρασμα που μπορεί να βγεί είναι οτι εχθές 24 Μαρτίου οτι είδαμε να συμβαίνει στην Ελλάδα είναι για τους κολλημένους στις 14 Μαρτιου που ειναι καπου 2.5 εκατομμύρια. Αρα η αιχμή για τα νοσοκομεία θα είναι 10 μέρες μετά τις 22 Μαρτιου δηλαδή στην 1 Απριλίου. Αρα το τέλος της επιδημίας δεν θα πάει πολύ μακριά και το πιθανότερο 10 Μάη και μετά να ξεκινήσει πάλι η οικονομική ζωή.   Αλλα αυτά ολα είναι μια σκέψη.

  Aν στην υπόθεση οτι 16 Φεβρουαρίου ήταν 10 άτομα κολλημένα την αλλάξει κανείς και βάλει οτι ηταν 3 άτομα τότε ο μέγιστος αριθμός κολλημένων γίνεται αντι για 5,5 εκ στις 22 Μαρτίου 1,65 εκ και αρχίζει απο κεί να πέφτει.

4
Ως προς την κυβέρνηση θα ήθελα να μη τρομάζουν τον κόσμο. Λέγοντας πχ ο Πρωθυπουργός ότι θα ξαναχτίσουμε ότι γκρεμιστεί και τέτοια.Και αν είναι τόσο τραγικά αυτά που περιμένουν ας έκαναν μεγαλύτερη ενίσχυση του συστήματος υγείας .

  Και έτσι για πλάκα το αρχικό μου σύστημα με βάση και τα 35 νέα χθεσινά κρούσματα δείχνει για 50 μέρες μετά τις 26 Φεβρουαρίου -5874 κρούσματα ,μείον ,κατω του μηδενός δηλαδή.
Αυτό συμβαίνει κατα την γνώμη μου γιατι αλλάζουν τον ορισμό του κρούσματος συνέχεια.

5
 Vourk βλέπω αυτή την φωτογραφία που έβαλες και αναρωτιέμαι έκανες μαγκιά και αποσύρθηκες στην εξοχή απο όλους για κανα 3μηνο; H είναι μία τυπική σου βόλτα με το ποδήλατο ;
Kατα τ άλλα πολύ ανηφόρα κατηφόρα.Δυσκολα πράγματα .

6
  Σωστά !
 To  πήρανε χαμπάρι τα κανάλια και τώρα μας λένε συνέχεια ειδήσεις για πιθανά φάρμακα.

7
  Είπε ο κ.Τσιόδρας τα πραγματικά κρούσματα μαλλον είναι 2000 με 3000 τώρα. Δηλαδή 18/3/2020.

  Ας κάνω ένα σενάριο με έστω 2800 ατομα να έχουν κολλήσει και να το μεταδίδουν με λόγο στη γεωμετρικη πρόοδο οχι 1 αλλα 1,2 κάνοντας τις πράξεις για να δούμε μετά απο 18 μέρες απο την ημερομηνία αυτή δηλαδή στις 5 Απριλίου πόσα θα είναι τα κρούσματα  2800 * 1,2 εις την 17 =62121
  Και ένα άλλο οτι εστω τα κρούσματα είναι 2800 και το μεταδίδουν με λόγο στην γεωμετρική πρόοδο 1,1 κανοντας τις πράξεις βγαίνει 14152 κρούσματα.
  Και το αισιόδοξο δικό μου οτι τα κρούσματα είναι 2800 και το μεταδίδουν με λογο 1 τοτε βγαίνει  2800 * 1 εις την 17 = 2800 (το ενα υψωμένο σε δύναμη πάντα 1 δίνει) οτι στις 5 Μαίου τα κρούσματα θα είναι 2800 .
  Μπούρδες σενάρια ,έχει μπλέξει όλη η ανθρωπότητα βλέπω ,γιατι το κακό σενάριο θα μπορούσε να είναι τρομακτικό πχ να κρατήσει μέχρι να κάνει την κορύφωση η επιδημία μέχρι τις 20 Απριλίου με λόγο 1,1 οπότε να έχει τότε 65000 κρούσματα,να συνεχίσει μειούμενα τα νέα κρούσματα καθε μέρα αλλα μέχρι να τελειώσει να κάνει αλλα πχ 30000 κρούσματα.
  Δεν ξανασχολούμαι ,δεν βγαίνει άκρη.Οτι θέλει ας γίνει.
 

8
  Το έψαξα λίγο στο ιντερνετ να δω αν υπάρχουν μελέτες οταν εφαρμόζονται μέτρα απομονωσης του πληθυσμου οπως αυτα που εχουμε τώρα πόσο επηρρεάζουν τον λόγο της γεωμετρικής προόδου ,είδα πολύ αισιόδοξα πράγματα γιατί ενω χωρίς μέτρα αυτός ο λόγος είναι απο 2 έως 3,1 όταν παίρνονται τα μέτρα πηγαίνει στο 1 και έτσι επιπεδώνει την καμπύλη των κρουσμάτων σταματάει την αύξηση.
  Μία άλλη ενδιαφέρουσα φωτογραφία είναι αυτή που δείχνει την δυνατότητα του συστήματος υγείας και πως με τέτοια μέτρα φέρνουν το peak των κρουσμάτων μέσα στις δυνατότητες του συστήματος υγείας.
  Δηλαδή φαίνεται το κράτος να πρόκειται να τα πάει πολύ καλά,και αναρωτιέμαι πως και έτσι,μήπως τους βοήθησαν οι Κινέζοι λόγω Cosco να μη πάθει καταστροφή η Ελλάδα η έχουμε τόσο καλούς επιστήμονες ! Η απλά πήραμε το μάθημα απο το πάθημα της Ιταλίας.

9
drioannis το είδα το site δεν το ήξερα ,χρήσιμο ειδικά για εσάς τους γιατρούς να υποθέσω απο το Dr που θέλετε να βλέπετε πόσοι γίνονται καλά κλπ. Δεν έχει όμως κάποια πρόβλεψη για την Ελλάδα ετσι οπως είδα την πρώτη σελίδα,οικονομικά εχω σπουδάσει και ειχαμε 4 χρόνια στατιστική αλλα εδώ τελικά δεν χρειάζεται η στατιστική που σπούδασα αλλα είναι μία γεωμετρική πρόοδος που κάναμε στην Β η Γ Λυκείου δεν θυμάμαι. Οταν τέλειωσα εγω την Στατιστική μαθαίναμε την απλή παλινδρόμηση δηλαδή την εξίσωση της ευθείας ,αλλα την σύχρονη εποχή με τους υπολογιστές ειχα παρει πριν καμμια 5 ετία ένα πρόγραμμα που μοντελοποιεί καταστάσεις με διάφορες συναρτήσεις που του δώσεις.Αυτό βγάζει τα συμπεράσματα που ειχα αναφέρει πριν την γεωμετρική πρόοδο. Πχ τώρα που εχθές ανακοίνωσαν 32 νέα κρούσματα η πρόβλεψη για 15 Απριλίου κρουσμάτων είναι 22500 επεσε απο το 43000 γιατί ακριβώς ήταν λιγα τα 32 νεα κρόυσματα. Αλλα αυτό δεν του δίνω πια σημασία γιατι και το κράτος δεν βρίσκεις ακρη τι ειναι αλήθεια και τι ψέματα αλλα και στην αρχή του προγράμματος ειχαμε σχολεια ανοιχτα,μαγαζιά ανοιχτά και τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Ετσι ηθελα μια αλλη προσέγγιση που ομως στην ουσια δεν ξέρουμε τον λόγο της γεωμετρικής προόδου εικασίες κάνουμε.   
  To πρόγραμμα λέγεται NLREG και ήταν φθηνό κάτω απο 80 ευρω. Νομιζω και προγράμματα οπως το Matlab κανουν τέτοια αλλα δεν το έχω μάθει.
Eπίσης μια εξίσωση επιδημίας πρέπει να έχει μέσα της και την παράμετρο οτι σε κάθε επόμενη χρονική στιγμή πρέπει να αφαιρούνται τα κρούσματα που ηδη έχουν υπάρξει.
 Δεν είμαι τοσο καλος στα μαθηματικά για να το κάνω . Ισως με τις εξισώσεις διαφοράς να γίνεται αυτό αλλα πρέπει να διαβάσω -θυμηθώ την θεωρία τους. Κλεισούρα θα έχουμε μπορει να το κάνω και αυτό.
  Οσο για την βόλτα Κυριακή πάλι με φίλο στην Λευκάδα ,κλειστά όλα ερημιά ,και σε μεγάλο παγκάκι ο ένας στην μια ακρη και ο άλλος στην άλλη απόσταση σχεδον ενάμιση μέτρο μεταξύ μας συνεχώς.μάλιστα επιστρέφοντας στην Πρέβεζα είδαμε στο δρόμο καμμια 10ρια μηχανές Λευκαδιτών να έρχονται πλαγιασμένες,αυτοκίνητα ελάχιστα ,σαν να είχαν βγει οι μοτοσυκλετιστές ίσως την τελευταία τους βόλτα για καιρό.

10
  Εχω καλά νέα,τα πράγματα είναι αισιόδοξα και εξηγώ το γιατί. Υπάρχει η γεωμετρική πρόοδος που είναι μία συνέχεια αριθμών με την ιδιότητα ο επόμενος να βγαίνει απο τον πολλαπλασιασμό του προηγούμενου με ένα σταθερό αριθμό που λέγεται λόγος της γεωμετρικής προόδου. Γράφεται Χn+1 =λ * Χn οπου Χn+1 είναι ο επόμενος αριθμός ,λ είναι ο λόγος ,και Χn είναι ο προηγούμενος αριθμός.
  Ισχύει στην γεωμετρική πρόοδο ο εξής τύπος  Χn = a * λ υψωμένο το λ στο n-1 ,οπου α είναι πάντα ο πρώτος όρος της γεωμετρικής προόδου .
 
  Αυτό στο θέμα της εξάπλωσης της επιδημίας μπορεί εφαρμοστεί με το εξής σενάριο ,ας πούμε απο όταν έκλεισαν οι καφετεριες είχαμε 228 κρούσματα αυτό είναι το α στην παράσταση
και υποθέτουμε οτι αν εφαρμοστεί σωστά η απομόνωση θα βλέπουμε ο καθένας μας εκτός των μελών της οικογένειας ένα άτομο την μέρα τότε με βάση τον τύπο μετά απο πχ 20 μέρες
τα κρούσματα θα είναι Χ20 = 228 * 1 υψωμένο το 1 στην 19 αυτό μας κάνει 228 κρούσματα .Βλέπουμε δηλαδή οτι αν βλέπει ο καθένας μας ελάχιστα άτομα ημερησίως η εξάπλωση θα σταματήσει.
   Βεβαια εχω δει σε  οτι συνήθως στις επιδημίες ο λόγος είναι το νούμερο 2 οπότε σε ένα τέτοιο σενάριο που ο καθένας βλέπει 2 ατομα ημερησίως μετα απο 20 μέρες τα κρούσματα θα είναι
119.537.664 νούμερο εξωπραγματικό βέβαια αφού δεν έχουμε τέτοιο πληθυσμό. Αλλα τον λόγο 2 που καπου τον είχα δει για τις επιδημίες προφανώς εννοούσαν οταν δεν πάρουν μέτρα απομόνωσης.
 
  Το θέμα είναι όμως οτι οταν έκλεισαν οι καφετέριες δεν πιστεύω οτι τα κρούσματα ηταν 228 αλλά πολύ περισσότερα απλώς δεν πήγαν ολοι να δηλωθούν.Αλλα και πάλι οσο το λ είναι ισο με 1 τα κρούσματα μένουν σταθερά ,αν ειναι το λ μικρότερο του 1 μειώνονται και η επιδημία σταματάει και αν ειναι μεγαλύτερο του 1 αυξάνεται πολύ μέχρι γύρω μας να μην υπάρχουν άτομα να κολλήσουν γιατι την έχουν περάσει.
 
   Εδώ φαίνεται οτι η απειθαρχία των Ιταλών οτι δεν τους βοήθησε,δεν απομονώθηκαν οσο έπρεπε.

11
  Stabak προσωπικά θέλω να το αναλύσω περισσότερο στο μυαλό μου την σχέση αυτης της γεωμετρικής προόδου μπάς και βρώ μια πιο αισιόδοξη διέξοδο λόγω κλεισίματος των καταστημάτων.Αλλα ακόμη δεν το έχω σκεφτεί. Πάντως μέρχι τώρα το μοντέλο προβλέπει μετά τα 100 νέα κρούσματα 43000 κρούσματα 15 Απριλίου. Οταν έχω άποψη θα ξαναγράψω.

12
    Αυτό που φαίνεται είναι οτι η επιτροπή που εισηγείται τα μέτρα κανει πολύ καλη δουλειά, αλλοίμονο να κάνω εγώ σενάρια που δέν ξέρω καμμία συνάρτηση λοίμωξης που να μοντελοποιεί το θέμα. H δικιά μου ερασιτεχνική προσέγγιση με τα μέχρι τώρα δεδομένα που ανακοινώσανε δηλαδη δείχνει συνολο κρουσμάτων στις 15 Απριλίου 42000 ,εδώ φαίνεται το πόση αξία έχουν τα μέτρα γιατι αν ανακόψουν τον ρυθμο εξάπλωσης δεν θα βγεί αυτό το νούμερο αλλα κάποιο σημαντικά μικρότερο. Θετικο οτι απο τα 77 νέα κρούσματα είχαμε την επόμενη μέρα 38 .

13
  Kαι απαντάω μόνος μου οπως το σκέφτηκα οτι στην Κίνα μόλις σταματήσουν τον εγκλεισμό στα σπίτια η επιδημία θα συνεχιστεί μέχρι να νοσήσει το 60-70% του πληθυσμού μέχρι του χρόνου τέτοιο καιρό και να υπάρξει ανοσία η να έχει φτιαχτεί εμβόλιο. Οπότε τα μέτρα τα τωρινά του κλεισίματος πολλών καταστημάτων,σχολείων είναι στην ουσία ένα δώρο της νεολαίας με εντολή της κυβέρνησης προς τους ηλικιωμένους για να μή πανε αυτοί ολοι μαζί στα νοσοκομεία και να πάνε ει δυνατό προς τον Ιούλιο Αυγουστο.
  Πάντως την βόλτα μου την πήγα στην Λευκάδα και πρόλαβα και καφετέρια με αραιωμένες καρέκλες και είδα και τον φίλο με τα νέα του λάστιχα Michelen M5 καπως ετσι να με παίζει στα ίσα δείγμα οτι είναι πολύ καλο λάστιχο σε σχεση με τα δικά μου Ντιάμπλο ροσσο 2 που θέλουν πιο ζεστό ακόμη καιρό για να αποδώσουν καλύτερα.
 

14
  Mου το έλεγε ο γιός μου που σπουδάζει στην Ιατρική όλοι θα την περάσουμε ,την επιδημία,εγώ δεν τον άκουγα, το είπε και η Μέρκελ το 60-70% θα προσβληθεί και δεν το καταλαβαινα και βλέπω τωρα οτι με τα κρούσματα να ανεβαίνουν στα 190 η δική μου εξίσωση δεν τα λέει καλά και υποτιμάει την έκταση.Και βλέπω οτι πράγματι αυτό που λέει η Μέρκελ θα ισχύσει. Αλλα μου κάνει απορία πώς στην Κίνα που είχαν ένα πρόβλημα τώρα τους μειώθηκε,δηλαδή εκεί η Μέρκελ είχε άδικο ; Ti του κάνανε και δεν την πέρασαν την επιδημία το 60% των Κινέζων; H θα την περάσουν αργότερα ;

15
  Αν εννοείς το θέμα οτι ο κόσμος δεν αποφεύγει τους πολυπληθείς χώρους, εγω βλέπω οτι είναι πολύ δύσκολο ένας άνθρωπος την Ανοιξη να κλειστεί μέσα και να πάει μόνο στις ερημιές μια βόλτα οπότε σε ένα βαθμό το καταλαβαίνω.Και τελικά ο καθένας σκέφτεται τον εαυτό του ,ο νέος σου λέει έχω ελάχιστες πιθανότητες να μου κάνει ζημιά η επιδημία άρα συνεχίζω την ζωή μου. Ο μεγαλύτερος σου λέει να προσέχω να γλιτώσω. Προσωπικά είμαι υπέρ της εφαρμογής των συστάσεων των γιατρών στην τηλεόραση.

Σελίδες: [1] 2 3